Na vsebino

Ko razmišljamo, kje preživeti počitnice, ali pa iščemo ideje za izlet, ne smemo pozabiti na slovensko podeželje, saj to ne predstavlja samo kmetijstva. Res je, da prevladuje kmetijska panoga, vendar se poleg kmetijstva ljudje ukvarjajo tudi s turizmom, saj za marsikoga ta predstavlja še dodaten zaslužek. Spoznavanju podeželja ter lokalnih posebnosti se namenja vse več pozornosti, saj podeželje predstavlja 90 % ozemlja celotne Slovenije. Podeželski turizem predstavljajo široka in zanimiva naravna ter kulturna dediščina.

Ob predstavitvi občine Juršinci vedno nastane dilema, kaj predstaviti in kako opisati občino, ki leži v osrčju vinogradniškega gričevja Slovenskih goric, saj ima ta veliko za pokazati in zanimivost destinacije se pokaže že, ko se pripeljemo v Juršince. Zanimivo urejen krožni promet nakazuje, da gre za vinorodni kraj, ker na njem raste vinska trta na sredini pa je postavljen klopotec. Občina je tako znana po vinogradih, gostilnah, turističnih kmetijah in vinskih kleteh. Juršinci so znani predvsem po trsničarstvu, saj Trsničarsko zadrugo Juršinci poznajo po vsej Evropi. Obenem pa se turistična ponudba nahaja v podeželskem okolju, kar predstavlja neokrnjeno naravo. Za vsako posamezno ponudbo pa je v občini Juršinci tudi zanimiva zgodba. Tako boste kot obiskovalec nestrpno čakali, da spoznate zgodbe, ki jih ponujamo. Kot turistična destinacija je tranzitno dosegljiva, prav tako cenovno ugodna, ob vsem tem pa je veliko za videti. V zavedanju pomembnosti turističnega razvoja regije in države želi tudi občina Juršinci popotnikom in kolesarjem ponuditi največje zadovoljstvo ob spoznavanju krajev in vasi v občini. Zato vljudno vabljeni, da nas obiščete in se sami prepričate o raznoliki in pestri turistični ponudbi, kjer boste hkrati uživali ob čudovitih podobah narave.

 

Ljudje se vedno raje vračajo k naravi, v mirno podeželsko okolje. To okolje hkrati ponuja številne možnosti za aktivno in kvalitetno preživljanje prostega časa. Ogledati si je možno številne naravne znamenitosti, med katerimi gre na prvem mestu omeniti valovito gričevnato pokrajino, ki vsekakor pritegne obiskovalce, še večji vtis nanje pa naredijo skrbno obdelani vinogradi, ki se razprostirajo na s soncem obsijanih gričih. Tudi z vidika kulturne dediščine je to območje izredno bogato. Tukaj so bile rojene nekatere pomembne slovenske osebnosti, še vedno so prisotni razni običaji in navade, ki se pogosto prikazujejo na etnološko obarvanih prireditvah, značilna pa je tudi pristna domača kulinarika in odlična enološka ponudba. Turizem še dodatno bogatijo nekateri kulturnozgodovinski objekti, ki na to območje privabljajo turiste iz bližnje in daljne okolice.

Go to top