Na vsebino

Vabilo na dogodek "Tradicionalni dnevi"projekta Modrost plemeniti mladost

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

v projektu Modrost plemeniti mladost nadaljujemo z izvedbo "Tradicionalnih dni". Takšen dogodek se bo odvil v vaši občini v nedeljo, 25. septembra 2022, ob letošnji  30. prireditvi  ZAHVALA JESENI s kraljico trsničarstva.

Dogodek se bo odvil na prostoru pred Muzejem DEŽELA KRALJIC, Dediščina kraljic (stavba pod cerkvijo), pričeli pa bomo ob 14.00 uri.

Namen projekta je opolnomočenje kmetovalcev in potencialnih prevzemnikov kmetij, predvsem mladih, da bi omogočili ohranjanje in ustvarjanje novih delovnih mest na podeželju, krepili zanimanje za ohranjanje kmetijske dejavnosti, nudili večjo podjetniško iniciativo in boljši izkoristek že obstoječih potencialov. "Tradicionalne dneve" bomo partnerji in člani društev organizirali v vseh 8-ih občinah LAS Bogastvo podeželja v obliki kreativnih in zabavnih delavnic, na katerih vam bomo predstavili različne dobrine s področja snovne in nesnovne kulturne dediščine, lokalne obrti, pridelkov, turističnih spominkov,… Na dogodku se bomo s svojimi dejavnostmi predstavili Turistično društvo Destrnik, Konjeniški park Starošince – Zavod Nazaj na konja, Turistično etnografsko društvo Lukari iz Dornave, Turistična kmetija Toplak Juršinci, Etnografsko društvo Korant Markovci, Društvo gospodinj Trnovska Vas, Zabavna kmetija Murko Zg. Hajdina, Kulturno društvo Grajena in Ljudska univerza Ptuj.

Vabimo vas, da se nam pridružite in preživite sproščeno, zabavno in poučno nedeljo. Projektni partner ARBADAKARBA - Trgovina z baloni in programom za zabavo Ptuj, pa bo poskrbel za razvedrilo mladeži vseh starosti.

Veselimo se snidenja z vami.

Projektni konzorcij: Ljudska univerza Ptuj, Zabavna kmetija Murko Zgornja Hajdina, ARBADAKARBA - Trgovina z baloni in programom za zabavo Ptuj, Društvo gospodinj Trnovska vas.

Go to top