Na vsebino

Občina Juršinci je bila med 15-imi uspešnimi občinami na Javnem pozivu za namestitev prikazovalnikov hitrosti “Vi vozite” 2021, ki ga je razpisala Javna agencija RS za varnost prometa in tako pridobila enoletni brezplačni najem prikazovalnika hitrosti.

Prikazovalniki hitrosti so dokazano učinkovit kratkoročni ukrep za zmanjšanje povprečnih hitrosti v naseljih in izven njih, saj hitrost kot dejavnik tveganja ostaja eden izmed glavnih vzrokov prometnih nesreč, in pomembno prispeva k teži posledic prometnih nesreč, številu hudo in smrtno poškodovanih.

Prikazovalnik hitrosti je nameščen na območju pričetka naselja Juršinci v smeri proti Ptuju. Udeležence v cestnem prometu bo opozarjal na strpnejšo vožnjo, prav tako bo prispeval k večji varnosti ostalih udeležencev v prometu, saj se v bližini nahaja prehod za pešce in avtobusni postaji, katerih uporabniki so med drugim tudi šolski otroci. Programska oprema prikazovalnika pa občini omogoča tudi statistično obdelavo podatkov o številu vozil, hitrostih in podobno, kar bo narekovalo izvedbo ukrepov za umirjanje hitrosti ter obveščanje pristojnih organov za njihovo ukrepanje.

Go to top